Esiintyjät

Eric-Olof Söderström
Eric-Olof söderström

Eric-Olof Söderström

Eric-Olof Söderström suoritti kuoronjohdon diplomitutkinnon vuonna 1985. Söderström perusti tutkintoonsa Suomalaisen Kamarikuoron, joka voitti samana vuonna EBU:n “Let the peoples sing” -kamarikuorokilpailun. Orkesterinjohdon diplomitutkinnon hän suoritti vuonna 1988.

Eric-Olof Söderström on toiminut kuoromestarina Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallis-oopperassa. Taiteellisena johtajana hän on toiminut mm. Radion kamarikuorossa, kamarikuoro Kampin laulussa ja Mikkelin kaupunginorkesterissa.  Söderström toimi vierailevana johtajana vuosina 2006−2007 Eric Ericson-kamarikuorossa Tukholmassa.

Söderström toimii Porvoon ruotsalaisen tuomiokirkkoseurakunnan kanttorina ja musiikinjohtajana.


Suomalainen Barokkiorkesterin ryhmäkuva.
Suomalainen Barokkiorkisterin logo

Suomalainen barokkiorkesteri

Vuonna 1989 perustettu Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on ollut koko historiansa ajan monella tavalla edelläkävijä. Orkesteri tunnetaan Suomessa ja ulkomailla taidokkaista esityksistään, luovasta ohjelmistosuunnittelustaan ja monenlaisista kumppanuusverkostoistaan, kuten Nordic Baroque Scene -yhteistyöstä. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta FiBOlta luontuvat myös niin varhaisbarokki ja -romantiikka kuin Sibeliuksen teokset ja periodisoittimille sävelletty uusi musiikki. Oman FiBO Records -sarjan lisäksi tallenteita on toteutettu useiden levy-yhtiöiden kanssa. Tuorein, Ilya Gringoltsin kanssa tehty ja Locatellin viulukonserttoja sisältävä Il labirinto armonico -levy (BIS) on saanut merkittäviä tunnustuspalkintoja, kuten Gramophone Editor’s Choicen (3/2021) ja Diapason d’orin (5/2021). 

fibo.fi


Porvoon tuomiokirkko Porvoon vanhassa kaupungissa.

Solistit ja kuoro

Teoksen solistit on valittu yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa. He ovat laulumusiikin osaston pitkällä opinnoissaan olevia opiskelijoita. Solistien valinnat on tehnyt professori Petteri Salomaa.

Jouluoratoriokuoro muodostuu puoli- tai kokoammattilaisista laulajista, joilla on taustaa Sibelius-Akatemiassa tai Helsingin Konservatoriossa.