Porvoon Konserttiyhdistys Borgå Konsertförening logo

Porvoon Konserttiyhdistys on taas aktiivinen

Hyvä klassisen musiikin ystävä! Olemme herättäneet henkiin Porvoon Konserttiyhdistyksen, joka toimi aktiivisena 1970–80 luvulla. Yhdistys järjesti silloin hienoja resitaalikonsertteja Porvoossa, esiintyjinä mm. kansainvälisen uran tehnyt pianisti Käbi Laretei. Uusi perusideamme on, että Porvoon ainutlaatuisesta ja hienosta joulutunnelmasta puuttuu pieni palanen, nimittäin J.S. Bachin Jouluoratorio. Teosta on aina silloin tällöin esitetty Porvoon tuomiokirkossa, ja muuallakin Itäuudellamaalla, mutta nyt haluaisimme tehdä tästä pysyvämmän tradition.

Suunnitelmamme ulottuu nyt siis pitkälle tulevaisuuteen. Tavoitteenamme on tehdä traditio, jossa Jouluoratorio esitetään Porvoossa joka vuosi aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina ja Sipoossa sitä edeltävänä perjantaina. Olemme aloittaneet yhteistyön Porvoon ja Sipoon seurakuntien kanssa. Tämän lisäksi olemme aloittaneet yhteistyön Suomalainen barokkiorkesterin ja Sibelius-Akatemian Laulutaiteen osaston kanssa. Tästä vuodesta eteenpäin on siis J.S. Bachin rakastettu Jouluoratorio merkittävä osa Porvoon joulua.

Yhdistyksemme aikoo myös vuosittain järjestää resitaalikonsertin keväällä. Tästä kerromme enemmän tulevaisuudessa, mutta varmaa on jo nyt, että panostamme barokinajan ja romantiikan musiikkiin.

Tervetuloa yhdistyksemme kannatusjäseneksi! Kannatusyhdistyksen jäsenillä on paljon hyviä etuja, joista tärkein on varma lippu Jouluoratorion konserttiin!

Lue jäsenyydestä tästä.