Borgå Konsertförening ger nästa torsdag 16.5 en kammarkonsert med klassisk musik i Borgå FBKs festsal, som kan klassas som Borgås bästa konsertsal för akustisk kammarmusik.

Sånger om våren och sommaren är den andra konserten i den nya konsertserie som skall bli en tradition. Konserten bjuder på en fin dukning när två verkliga proffs på sång- och pianomusik, som redan länge har musicerat tillsammans stiger upp på scenen. Petteri Salomaa, professor i sångkonst vid Sibelius-Akademin, och lektorn i piano- och kammarmusik, Ilmo Ranta, framför i konserten vackra finländska nationalromantiska och mellaneuropeiska romantiska verk.

I programmet uppför Petteri Salomaa bl.a kära solosånger av Jean Sibelius, Oskar Merikanto och Yrjö Kilpinen och också Die Forelle av Franz Schubert. I konserten får vi också höra pianostycken av Jean Sibelius och Fanny Mendelssohn framförda av Ilmo Ranta.

Petteri Salomaa och Ilmo Ranta.

Petteri och Ilmo varvar sångerna i konserten med korta presentationer. Publiken får genom deras personliga tankar om de olika styckena en intressant infallsvinkel på musiken. Konserten börjar kl. 19.00 och räcker ca 1 timme 15 min. Konsertens biljetter á 27 € innehåller ett glas somrig och alkoholfri bål.

Konserten räcker ca 1 h 15 min.

Biljetter

norm. à 27 € + serviceavgift. I priset ingår ett glas somrig alkoholfri bål.
Nettikett.fi och Kulturhuset Grand eller vid dörren.

Netticket logo.